ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παράταση ζωής για τα Seasprite του Αυστραλιανού Ναυτικού

Παράταση ζωής για τα Seasprite του Αυστραλιανού Ναυτικού

Με δήλωση του υπουργού άμυνας της Αυστραλίας, το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελικοπτέρων SH-2G(A) Seasprite του Ναυτικού της Αυστραλίας θα συνεχιστεί, παρά την πρόσθετη δαπάνη ύψους 100 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας που αυτή η επιλογή συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ότι η αναβάθμιση του εξοπλισμού αποστολής και πτήσης των ελικοπτέρων του τύπου αυτού είχε ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, σημειώνοντας σημαντικές καθυστερήσεις. Το ύψος του προγράμματος είχε υπολογιστεί 1,1 δις δολάρια Αυστραλίας. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2006, ο στόλος Seasprite του Ναυτικού της Αυστραλίας καθηλώθηκε λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας του Αυτόματου Συστήματος Ελέγχου Πτήσεως (AFCS-Automated Flight Control System). To Αυστραλιανό ναυτικό (RAN: Royal Australian Navy) σε συνεργασία με το υπουργείο άμυνας, επανεξέτασε διεξοδικά το πρόγραμμα Seasprite και αφού ανέλυσε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που είχε στη διάθεσή του, αποφάσισε τη συνέχιση του προγράμματος με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των ελικοπτέρων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη το δεδομένο ότι το κόστος αποκατάστασης των προβλημάτων θα ανέλθει σε 100 περίπου εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Το υπουργείο άμυνας της χώρας συμφώνησε στην επένδυση αυτού του πρόσθετου ποσού, προκειμένου να μην αποσυρθούν τα ελικόπτερα Seasprite και απολεσθούν οριστικά τα χρήματα που επενδύθηκαν στο πλαίσιο της αναβάθμισής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.