ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συμμετοχή ουγγρικών Gripen σε Νατοϊκή άσκηση στην Ιταλία

Συμμετοχή ουγγρικών Gripen σε Νατοϊκή άσκηση στην Ιταλία

Μαχητικά αεροσκάφη JAS-39 Gripen και προσωπικό της Ουγγρικής Αεροπορίας, συμμετείχαν για πρώτη φορά στην πολυεθνική νατοϊκή αεροπορική άσκηση «Spring Flag 07» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 25 Μαίου 2007 στην Ιταλία.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή των αεροπορικών βάσεων Decimomannu και Αlghero, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές του εναέριου χώρου της Ιταλίας, οι οποίες είχαν δεσμευθεί για τις ανάγκες της. Στα σενάρια της τελευταίας συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από έξι ακόμη χώρες, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Από πλευράς προσωπικού, συμμετείχαν 1042 άτομα τα οποία εξυπηρέτησαν 68 αεροσκάφη διαφόρων τύπων. Εκτός από τα Gripen της Ουγγρικής Αεροπορίας στην άσκηση συμμετείχαν μαχητικά Eurofighter, Tornado, AMX, F-4E Phantom, F-16 και AV-8B, αεροσκάφη εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-3 AWACS, καθώς και μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων. Τα ουγγρικά Gripen ήταν τέσσερα, δύο μονοθέσια JAS 39C και δύο διθέσια JAS 39D και το προσωπικό των 35 ατόμων που τα εξυπηρετούσε, μεταφέρθηκε στην Ιταλία, μαζί με ανταλλακτικά και εξοπλισμό υποστήριξης, με τρία μεταφορικά αεροσκάφη An-26. Σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης τα ουγγρικά μαχητικά είχαν κυρίως ρόλους αέρος-αέρος, αναλαμβάνοντας την προστασία των επιθετικών αεροσκαφών των «εχθρικών» σχηματισμών.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.