Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του οπλικού συστήματος SDB II

Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του οπλικού συστήματος SDB II

H Boeing πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Lockheed Martin και την Αμερικανική αεροπορία την πρώτη επιτυχή δοκιμή του οπλικού συστήματος SDB II (Small Diameter Bomb Increment II: βόμβα μικρού διαμετρήματος, βελτιωμένη έκδοση ΙΙ) στις 22 του περασμένου Μαίου.

Το όπλο αφέθηκε από ένα μαχητικό F-15E Strike Eagle που είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα. Το SDB II αποτελεί έκδοση παντός καιρού και με ικανότητα προσβολής κινούμενων στόχων του βασικού SDB. Κατ’ επέκταση είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρεται από τους ίδιους φορείς (BRU-61), ενώ γενικά θα χρησιμοποιείται η ίδια υποδομή για την αξιοποίησή του. Η Αμερικανική αεροπορία είχε υπογράψει δύο συμβόλαια στο πλαίσιο διαγωνισμού για την επιλογή του SDB II, τον Απρίλιο του 2006. Το ένα από αυτά υπογράφηκε με τη Boeing η οποία είναι και ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος. Η ανάπτυξη του όπλου θα ξεκινήσει ως διαδικασία μέσα στο 2009. Σημειώνεται ότι το SDB είναι ένα μικρού βάρους κατευθυνόμενο όπλο, το οποίο τετραπλασιάζει τον αριθμό των στόχων που μπορεί να πλήξει ένα μαχητικό αεροσκάφος σε μία μόνο έξοδο. Το SDB I αξιοποιείται επιχειρησιακά από τον Οκτώβριο του 2006, σε μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.