ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σταδιακή αναβάθμιση των ΑΗ-64Α Apache και των Τ700

Σταδιακή αναβάθμιση των ΑΗ-64Α Apache και των Τ700

Κατά τον περασμένο Απρίλιο ο Αμερικανικός στρατός προέβη στην παραγγελία 18 νέας κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64D Longbow Apache που όμως θα παραδοθούν από την κατασκευάστρια Boeing χωρίς τους κινητήρες τους.

Ο λόγος είναι ότι ο Αμερικανικός στρατός θα τα εφοδιάσει με κινητήρες Τ700 της έκδοσης -701 ή -701C, οι οποίοι προέρχονται από τα αποθέματά του. Η κίνηση αυτή γίνεται δεδομένου ότι το σύνολο των κινητήρων των παλαιότερων εκδόσεων -701 και -701C αναβαθμίζεται μέσω της χρήσης ειδικών συλλογών που παρέχονται από τον κατασκευαστή τους, τη General Electric, στο επίπεδο -701D. Οι συλλογές που διατίθενται από την εταιρεία είναι τριών διαφορετικών τύπων, καθώς προορίζονται για την αναβάθμιση των -701 σε -701D, των -701C σε -701D, ενώ υπάρχει και μία ειδική συλλογή για την αναβάθμιση των ακόμα παλαιότερων -700 σε -701D. Η κατασκευή των συλλογών που τοποθετούνται στους κινητήρες από προσωπικό του Αμερικανικού στρατού, γίνεται στις εγκαταστάσεις της General Electric στο Lynn της Μασαχουσέτης. Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό θα κατασκευαστούν και θα παραδοθούν 600 συλλογές αναβάθμισης μέσα στο 2007 και άλλες τόσες μέσα στο 2008. Η διαδικασία παραγωγής των συλλογών αναβάθμισης των κινητήρων Τ700, ξεκίνησε το 2005, με στόχο την ομογενοποίηση των κινητήρων των ελικοπτέρων Apache μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός έχει παραγγείλει 45 συνολικά νέα Longbow Apache υπογράφοντας συμπληρωματικό συμβόλαιο 276 εκατομμυρίων δολαρίων πρόσφατα με τη Boeing, ενώ έχει υπογράψει και ξεχωριστό συμβόλαιο για την αναβάθμιση 120 παλαιών ΑΗ-64A σε επίπεδο –D. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.