ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέος κύκλος ζωής για το σουηδικό μαχητικό Gripen

Νέος κύκλος ζωής για το σουηδικό μαχητικό Gripen

Η σουηδική SAAB επέλεξε την δεύτερη ημέρα της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης στο Bourget του Παρισιού για να ανακοινώσει μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση για το μέλλον του μαχητικού τέταρτης γενιάς Gripen, μία απόφαση που είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει δραματικά τις εξαγωγικές του προοπτικές για τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια.

Με βάση την απόφαση της σουηδικής εταιρείας το μονοκινητήριο μαχητικό που ήδη έχει αποδείξει ότι έχει το χαμηλότερο κόστος χρήσης και τον μεγαλύτερο χρόνο μεταξύ βλαβών σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο μαχητικό στον κόσμο, με βάση τα στοιχεία που έχει διαθέσει η ίδια, θα αποκτήσει νέο ισχυρότερο κινητήρα, νέο ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης, μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου και μεγαλύτερη ακτίνα. Αυτά θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Gripen. Ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της SAAB, που είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω ανάπτυξη και την σε παγκόσμιο επίπεδο προώθηση του μαχητικού, της Gripen International, κος Johan Lehander στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στις 19 Ιουνίου δήλωσε ότι θα κατασκευαστεί ένα αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας, με όλα τα νέα συστήματα ενσωματωμένα και ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος θα εξασφαλιστεί κυρίως από την SAAB και τη σουηδική κυβέρνηση και σε μικρότερο βαθμό αριθμό από παγκοσμίως γνωστούς και καταξιωμένους κατασκευαστές συστημάτων αεροσκαφών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Νορβηγία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων (Απρίλιος 2007) για την σε συνεργασία με τη SAAB και τη σουηδική κυβέρνηση ανάπτυξη νέων εκδόσεων του Gripen, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν ως εταίροι η αμερικανική General Electric, η Volvo, η Terma Electronics Δανίας, η βρετανική Martin Baker, η Honeywell, Rockwell Collins και ΑPPH.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.