ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Lockheed Martin: 25 χρόνια από την ένταξη του πρώτου α/φους τεχνολογίας stealth σε υπηρεσία

Lockheed Martin: 25 χρόνια από την ένταξη του πρώτου α/φους τεχνολογίας stealth σε υπηρεσία

Την εφετινή διεθνή αεροδιαστημική έκθεση του Παρισιού επέλεξε η αμερικανική Lockheed Martin για να γιορτάσει την συμπλήρωση 25 ετών από την περίοδο που το πρώτο F-117A Nighthawk παραγωγής παραδόθηκε στην Αμερικανική Αεροπορία. Το F-117 δε άνοιξε το δρόμο και για την δημιουργία των μαχητικών τεχνολογίας stealth δεύτερης γενιάς, όπως τα F-22 και F-35.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Lockheed Martin υπέγραψε συμβόλαιο με το αμερικανικό υπουργείο άμυνας για την ανάπτυξη του πρώτου αεροσκάφους τεχνολογίας stealth, το οποίο περιλάμβανε επίσης τα αναγκαία κονδύλια για την κατασκευή 59 μονάδων παραγωγής, μέσα στο 1978. Το πρώτο F-117 πέταξε στις 18 Ιουνίου του 1981, 31 μόλις μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ενώ η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους παραγωγής στην Αμερικανική Αεροπορία έγινε μέσα στο 1982. ΙΟC, για το αεροσκάφος, αρχική επιχειρησιακή ικανότητα δηλαδή εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 1983, κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια μετά από την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του πρωτοποριακού αυτού αεροπλάνου! Με βάση στοιχεία της κατασκευάστριας εταιρείας τα F-117 έχουν την υψηλότερη διαθεσιμότητα στις τάξεις της Αμερικανικής Αεροπορίας. Από την ένταξή τους σε υπηρεσία μέχρι σήμερα, αξιοποιούνται επιχειρησιακά από την 49η Πτέρυγα Μαχητικών, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Holloman.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.