ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

H Denel κατασκευάζει τα συστήματα παρακολούθησης κινήσεων κεφαλής χειριστού του Eurofighter

H Denel κατασκευάζει τα συστήματα παρακολούθησης κινήσεων κεφαλής χειριστού του Eurofighter

H νοτιοαφρικανική Denel ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τη BAE Systems για την κατασκευή και παράδοση 450 ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης των κινήσεων της κεφαλής του χειριστή (Optical Helmet Tracking System) για τα μαχητικά Eurofighter-Typhoon.

Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εταιρειών στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού της Αεροπορίας της Νοτίου Αφρικής, μέσω της αγοράς 24 εκπαιδευτικών αεροσκαφών Hawk και 27 μαχητικών Gripen. Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2003 και σε αυτήν συμμετείχε και η γερμανική Carl Zeiss η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Denel Optronics από το Μάρτιο του 2007. Το σύστημα HTS της Denel Optronics αποτελείται από τρείς μικρούς αισθητήρες οι οποίοι βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο πιλοτήριο. Οι αισθητήρες αυτοί είναι στην ουσία μικροσκοπικές βιντεοκάμερες που παρακολουθούν αριθμό ειδικών φωτεινών κουκίδων (LED) που βρίσκονται στο κράνος του χειριστή. Ένας ψηφιακός επεξεργαστής «διαβάζει» τις κινήσεις των κουκίδων και αυτόματα υπολογίζει το που κοιτά ο χειριστής με πολύ μεγάλη ακρίβεια, επιτρέποντας έτσι το να στραφούν προς το ίδιο σημείο οι αισθητήρες των όπλων ή των ατρακτιδίων κατάδειξης και αναγνώρισης που θα φέρει το αεροσκάφος. Επίσης, ο ίδιος επεξεργαστής θα παρέχει την συμβολογία για το σύστημα απεικόνισης επί κάσκας (ΗΜD-Helmet Mounted Display) που θα πιστοποιηθεί στο Eurofighter. Η παράδοση των συστημάτων HTS για το Eurofighter θα γίνει σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια.  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.