ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δεύτερη επιτυχής δοκιμή AASM από Rafale του Γαλλικού ναυτικού

Δεύτερη επιτυχής δοκιμή AASM από Rafale του Γαλλικού ναυτικού

Στις 5 Ιουνίου 2007 ένα μαχητικό Rafale Μ διαμόρφωσης F2 της αεροπορίας του Γαλλικού ναυτικού (Marine Nationale), εκτέλεσε με επιτυχία την δεύτερη κατά σειρά δοκιμή άφεσης του εκτοξευόμενου από αέρος όπλου προσβολής στόχων εδάφους AASM.

Το αεροσκάφος που είχε απονηωθεί από το κατάστρωμα πτήσεων του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, πραγματοποίησε ταυτόχρονη άφεση δύο τέτοιων όπλων, εναντίον διαφορετικών στόχων υπό συνθήκες πλήρους σχεδόν νεφοκάλυψης. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της δυτικής Μεσογείου και συγκεκριμένα εντός των ορίων του πεδίου δοκιμών και εκτοξεύσεων Landes και ήταν απόλυτα επιτυχής καθώς και οι δύο στόχοι χτυπήθηκαν με μεγάλη ακρίβεια. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δοκιμή του AASM (άφεση τριών όπλων), πραγματοποιήθηκε στις 26 του περασμένου Απριλίου. Το όπλο που αναπτύχθηκε από την Sagem Defense Securite (που ανήκει στον όμιλο SAFRAN), είναι ουσιαστικά μια συλλογή καθοδήγησης και αύξησης της ακτίνας συμβατικών βομβών. Προσαρμόζεται δηλαδή στο σώμα μία συμβατικής βόμβας ελεύθερης πτώσης, μετατρέποντας την έτσι σε κατευθυνόμενο όπλο αέρος-εδάφους.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.