ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο σύστημα αντιμέτρων υπερύθρων από τις Elettronica και Elop

Νέο σύστημα αντιμέτρων υπερύθρων από τις Elettronica και Elop

Στο πλαίσιο της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης του Παρισιού, ανακοινώθηκε από την ισραηλινή Elbit η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αντιμέτρων υπερύθρων (DIRCM-Direct Infra-Red Counter Measures), σε συνεργασία με την ιταλική Elettronica S.p.A.

Από την πλευρά της ισραηλινής εταιρείας, συμμετοχή στο πρόγραμμα θα έχει για την ακρίβεια η θυγατρική της Elbit Systems Electro-Optics – Elop ltd. Το σύστημα που θα αναπτυχθεί θα είναι εξειδικευμένο και κατάλληλο για ενσωμάτωση σε ελικόπτερα, ή σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, προκειμένου να παρέχει προστασία από φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους αναζήτησης υπερύθρων μικρής ακτίνας (MANPADS). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική Elettronica είναι μία από τις πρώτες στον κόσμο με ενασχόληση σε συστήματα αντιμέτρων υπερύθρων από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ η Elop αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και δεκάδων άλλων σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτροπτικά συστήματα και συστήματα αντιμέτρων. Το νέο σύστημα θα είναι βασισμένο στο MUSIC (Multi-Spectral Counter MANPADS System) που θεωρείται το πλέον προηγμένο σύστημα DIRCM τεχνολογίας λέιζερ στον κόσμο. Θα είναι τοποθετημένο σε πυργίσκο παρέχοντας κάλυψη 360 μοιρών και θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με όλα τα διαθέσιμα συστήματα προειδοποίησης επερχόμενων πυραύλων (MAWS-Missile Approach Warning Systems), καθώς και τα αμυντικού χαρακτήρα υποσυστήματα (DASS-Defensive Aids Sub Systems). H εμπορική προώθηση του συστήματος έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.