ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώτη πτήση για το UAV επόμενης γενιάς Sky-Y της Alenia Aeronautica

Πρώτη πτήση για το UAV επόμενης γενιάς Sky-Y της Alenia Aeronautica

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Le Bourget, η ιταλική Alenia Aeronautica παρουσίασε για πρώτη φορά επίσημα το νέας γενιάς UAV τύπου Sky-Y, το οποίο πραγματοποίησε τις πρώτες του πτήσεις στο πεδίο δοκιμών και εκτοξεύσεων του Vidsel στη βόρεια Σουηδία.

Κατά τις πτήσεις αυτές το μικρό μη επανδρωμένο αερόχημα (Unmanned Air Vehicle) ανήλθε σε ύψος 3.000 ποδών και ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 110 κόμβων χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα σε οποιοδήποτε από τα ζωτικά του συστήματα. Στο πρόγραμμα των πτητικών δοκιμών που θα εξελιχθεί, ο φάκελος πτήσης του θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο, μέχρι την επίτευξη των τελικών επιδόσεων. Το Sky-Y ανήκει στην κατηγορία MALE (Medium Altitude Long Endurance) οπότε θα μπορεί να πετά σε ύψη 8.000 μέτρων (25.000 ποδών περίπου) με αυτονομία 12 τουλάχιστον ωρών για την εκτέλεση αποστολών επιτήρησης. Ο κινητήρας του είναι ένας μικρός ντίζελ και το βάρος του είναι λίγο μικρότερο από ένα τόνο. Κύριος σκοπός του προγράμματος Sky-Y είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης και μαζικής παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων επιτήρησης εξολοκλήρου κατασκευασμένων από σύνθετα υλικά και εξοπλισμένων με σύγχρονα συστήματα επιτήρησης και στοχοποίησης μικρού βάρους. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος μέσω της αξιοποίησης αποκλειστικά και μόνο σύνθετων υλικών, θα διερευνηθούν τρόποι για περαιτέρω περιορισμό του βάρους, με στόχο αύξηση της αυτονομίας και του ωφέλιμου φορτίου σε εξοπλισμό αποστολής. Η μεγάλη εμπειρία που έχει συσσωρεύσει η ιταλική εταιρεία στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων θα αξιοποιηθεί περαιτέρω για την ανάπτυξη νέων καθαρά στρατηγικού χαρακτήρα UAV, καθώς κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής στο Le Βourget του Παρισιού, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη γαλλική Dassault Aviation και τη σουηδική SAAB προς την κατεύθυνση αυτή με στόχο την κάλυψη του τεχνολογικού χάσματος που χωρίζει τις ΗΠΑ από την Ευρώπη στον τομέα των στρατηγικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.