ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρώτη πτήση για το νέο τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας

Πρώτη πτήση για το νέο τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 18 Ιουλίου 2007 η πρώτη πτήση του αεροσκάφους μέσης μεταφορικής ικανότητας CN-235 που τροποποιήθηκε στο πλαίσιο του φιλόδοξου τουρκικού προγράμματος Meltem II.

Πρόκειται για ένα μεταφορικό CN-235 που εξοπλίστηκε από την Thales σε συνεργασία με την Turkish Aerospace Industries, με το σύστημα αποστολής AMASCOS (Airborne Maritime Situation & COntrol System), το οποίο περιλαμβάνει σταθμούς εργασίας του κεντρικού συστήματος διαχείρισης τακτικής κατάστασης, συστήματα ναυτιλίας και ασφαλών επικοινωνιών, σύστημα ESM, ραντάρ επιφανείας, σύστημα FLIR και σύστημα ακουστικών καταγραφών για τη διενέργεια αποστολών ναυτικής συνεργασίας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιτήρησης θαλάσσιων περιοχών για αποτροπή περιβαλλοντικών καταστροφών και αντιμετώπιση λαθρεμπορίου. Συνολικά 19 αεροσκάφη με αυτές τις δυνατότητες θα προκύψουν από το τουρκικό πρόγραμμα με το όνομα Meltem II. Tα 10 από αυτά θα είναι τα νέας κατασκευής ATR 72-500 που έχουν παραγγελθεί από την Alenia, ενώ τα άλλα εννέα θα είναι τροποποιημένα αεροσκάφη μέσης μεταφορικής ικανότητας CN-235. Με βάση τα στοιχεία που είναι προς το παρόν διαθέσιμα, η τουρκική ακτοφυλακή και το τουρκικό ναυτικό θα αρχίσουν να αξιοποιούν επιχειρησιακά τα πρώτα αεροσκάφη του προγράμματος Meltem II από το έτος 2010 και μετά.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.