ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παράδοση του πρώτου Eurofighter στην Αυστρία

Παράδοση του πρώτου Eurofighter στην Αυστρία

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurofighter GmbH ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου 2007 την επίσημη παράδοση του πρώτου μαχητικού EF-2000 Typhoon στην αεροπορία της Αυστρίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης προδιαγράφουν την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος.

Το πρώτο αυστριακό Eurofighter με αριθμό σειράς AS001, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του Zeltweg με χειριστή τον δοκιμαστή της EADS Military Air Systems, Martin Angerer. Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορία της Αυστρίας θα παραλάβει 15 συνολικά μαχητικά Eurofighter μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το δεύτερο αεροσκάφος (AS002) πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση από τις εγκαταστάσεις της EADS Military Air Systems στο Μanching κοντά στο Μόναχο στις 9 Ιουλίου, ενώ άλλα τέσσερα αεροπλάνα (AS003 ως AS006) βρίσκονται στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης. Το πρώτο αυστριακό Eurofighter ήταν και το 125ο κατά σειρά αεροπλάνο του τύπου που παραδόθηκε σε αεροπορική δύναμη. Με βάση την ανακοίνωση της κοινοπραξίας, μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, τα Eurofighter των τεσσάρων χωρών-μελών της κοινοπραξίας συμπλήρωσαν 21.700 ώρες πτήσης. Άλλες 5.200 ώρες πτήσης είχαν βάλει τα πέντε πρωτότυπα του προγράμματος δοκιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.