ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αντικατάσταση F-16A από MQ-1 Predator στην Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ

Αντικατάσταση F-16A από MQ-1 Predator στην Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ

Η Αμερικανική αεροπορία (USAF) ανακοίνωσε ότι η 119η Πτέρυγα της Αεροπορικής Εθνοφρουράς (ANG: Air National Guard) της Βόρειας Ντακότα, εκτέλεσε την πρώτη της επιχειρησιακή έξοδο με μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) MQ-1 Predator.

Η συγκεκριμένη μονάδα απέσυρε τον περασμένο Ιανουάριο τα μαχητικά αεροσκάφη F-16A Fighting Falcon που αξιοποιούσε επιχειρησιακά και πλέον επαναδραστηριοποιείται σε ρόλους προσβολής επιλεγμένων επίγειων στόχων και εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης με μη επανδρωμένα αεροχήματα Predator, αξιοποιώντας παράλληλα και αριθμό γενικής χρήσης και μεταφορικών αεροπλάνων τύπου C-21A (LearJet). Tα αεροσκάφη αυτά αποτελούν ένα είδος ενδιάμεσης λύσης, καθώς από το 2011 αναμένεται η έναρξη των παραδόσεων των νέων αεροσκαφών μέσης μεταφορικής ικανότητας C-27J Spartan στο πλαίσιο του προγράμματος JCA (Joint Cargo Aircraft). Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι η Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ αξιοποιεί μαχητικά αεροσκάφη συστηματικά τα τελευταία 60 περίπου χρόνια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.