ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επιτάχυνση της επιχειρησιακής αξιοποίησης των Predator

Επιτάχυνση της επιχειρησιακής αξιοποίησης των Predator

Ο Αρχηγός του Επιτελείου της Αμερικανικής αεροπορίας πτέραρχος Michael Moseley, ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας παραλαβής των μη επανδρωμένων αεροχημάτων MQ-1 Predator, ώστε να αυξηθεί άμεσα η διαθεσιμότητα τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι επιθυμία της Αμερικανικής αεροπορίας (USAF) είναι η σε πρώτη φάση αύξηση των καθημερινών εξόδων των αεροσκαφών αυτών κατά τρείς. Δεδομένου ότι σε καθημερινή βάση τα Predator της USAF εκτελούν 12 εξόδους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, επιτηρώντας σε 24ωρη βάση συγκεκριμένες περιοχές, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 15 τουλάχιστον εξόδους. Ο δε αριθμός των πληρωμάτων που αξιοποιούν επιχειρησιακά τα Predator θα αυξηθεί από 120 που είναι σήμερα σε 160 από τις αρχές του επόμενου έτους. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το MQ-1 Predator έχει επανηλειμμένα αποδείξει τη μεγάλη επιχειρησιακή του αξία, καθώς παρέχει δυνατότητα εκτέλεσης πολύωρων αποστολών επιτήρησης και προσβολής εχθρικών δυνάμεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο σχεδιάζεται αύξηση του αριθμού των επιχειρησιακών εξόδων των αεροσκαφών αυτών σε 21 συνολικά σε Ιράκ και Αφγανιστάν μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.