Σύστημα μετάδοσης δεδομένων της Elbit για το ARH

Σύστημα μετάδοσης δεδομένων της Elbit για το ARH

H EFW Inc. επιλέχθηκε για να παρέξει το σύστημα μετάδοσης δεδομένων (Data Transfer System) του νέου οπλισμένου αναγνωριστικού ελικοπτέρου του Αμερικανικού Στρατού, του ARH (Armed Reconnaissance Helicopter).

Η EFW Inc. επιλέχθηκε από τη Bell Helicopter, τον κύριο ανάδοχο του προγράμματος ARH, και είναι η θυγατρική της ισραηλινής Elbit Systems Ltd. που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Το σύστημα θα είναι διασυνδεδεμένο με τα συστήματα επικοινωνιών, ναυτιλίας και αποστολής του ελικοπτέρου και θα μπορεί να καταγράφει, πέρα από το μεταδίδει σε κέντρα ελέγχου και διοίκησης στο έδαφος, πληθώρα στοιχείων, τα οποία αποθηκεύονται σε ειδικές μνήμες. Θα μπορεί όμως να χρησιμοποιείται και ως σύστημα αυτόματης φόρτωσης δεδομένων αποστολής, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον φόρτο εργασίας του πληρώματος. Πριν από κάθε αποστολή, οι χειριστές του ελικοπτέρου θα μπορούν να εισάγουν στοιχεία στις μνήμες του συστήματος μέσω ειδικής συσκευής. Με την τοποθέτησή τους στο σύστημα DTS, αυτό αυτόματα τα διοχετεύει στα επιμέρους συστήματα του ελικοπτέρου, καταργώντας την ανάγκη εισαγωγής στοιχείων μέσω πληκτρολόγησης είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή του συστήματος απεικόνισης και εγκλωβισμού επί κάσκας ΗDTS (Helmet Display & Tracking System) που θα φορούν οι χειριστές των ελικοπτέρων ARH.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.