ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιλογή του εκπαιδευτικού αεροπλάνου ΚΤ-1 από την Τουρκία

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε στις 18 Ιουλίου η τουρκική TAI (Turkish Aerospace Industries) γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Korean Aerospace Industries Ltd προς υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας ενός νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικού σταδίου από την Τουρκική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι η τουρκική γραμματεία αμυντικών βιομηχανιών (SSM), είχε εκδώσει την σχετική αίτηση για υποβολή προτάσεων (RfP), τον Ιανουάριο του 2006 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, μόνο η KAI και η βραζιλιάνικη EMBRAER είχαν υποβάλει τις προτάσεις τους.

Σχεδόν αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των δύο υποψήφιων αεροσκαφών του κορεατικού ΚΤ-1 και του βραζιλιάνικου Super Tucano, η οποία και τερματίστηκε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου με τις ομάδες αξιολόγησης της SSM και της Τουρκικής Αεροπορίας να έχουν καταθέσει τα πορίσματα των αξιολογήσεων τους. Οι αρχικές διαπραγματεύσεις με την ΚΑΙ ξεκίνησαν αμέσως μετά για να καταλήξουν στις 18 Ιουλίου στην υπογραφή συμβολαίου. Σημειώνεται ότι η Τουρκική Αεροπορία θα παραλάβει συνολικά 40 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για την προμήθεια 15 ακόμα, προκειμένου να αντικατασταθεί ο στόλο των Τ-37B&C που χρησιμοποιούνται στο στάδιο της βασικής εκπαίδευσης τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.