Η Βουλγαρία αποκτά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan

Η Βουλγαρία αποκτά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί το συμβόλαιο με το οποίο η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει 5 μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την σχετική δήλωση έκανε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Βεσελίν Μπλιζνάκοφ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό της χώρας Σεργκέι Στανίσεφ, σε ομιλία του στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Σόφια με αντικείμενο «Αναπτυξιακή Πολιτική για την βουλγαρική Αμυντική Βιομηχανία». Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιοργάνωσης των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σκοπεύει και στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας που αναμένεται να εξασφαλίσει υποκατασκευαστικό έργο. Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ελαφρού οπλισμού, αλλά και εξειδικευμένων οπλικών συστημάτων, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις. Θεωρείται δεδομένο ότι η βουλγαρική κυβέρνηση επιχειρεί την σύνδεση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας με αμερικανικές και ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες και την ανάληψη υποκατασκευαστικού έργου, το οποίο λόγω του χαμηλού κόστους εργασίας στη γειτονική μας χώρα θα αφήνει σημαντικά περιθώρια κέρδους τόσο στον υποκατασκευαστή, όσο και στην εταιρία που παράγει το οπλικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.