ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παρουσίαση συλλογής καθοδήγησης για ρουκέτες των 2,75 ιντσών

Παρουσίαση συλλογής καθοδήγησης για ρουκέτες των 2,75 ιντσών

H αμερικανική Lockheed Martin παρουσίασε στις αρχές Σεπτεμβρίου μία ειδική συλλογή καθοδήγησης ρουκετών διαμετρήματος των 2,75 ιντσών (70 χιλιοστών), η οποία ονομάζεται Direct Attack Guided Rocket: DAGR.

Πρόκειται για κεφαλή ημι-ενεργού καθοδήγησης λέιζερ η οποία έχει την ίδια αρχή λειτουργίας με την σημαντικά μεγαλύτερη κεφαλή καθοδήγησης λέιζερ του αντιαρματικού κατευθυνόμενου πυραύλου Hellfire II. Επομένως, ο εγκλωβισμός του στόχου από τη συλλογή καθοδήγησης DAGR μπορεί να γίνει είτε πριν την εκτόξευσή της προς το στόχο, είτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής  της προς αυτόν (lock on before launch/ lock on after launch). Έτσι απλά «συμβατικά» όπλα όπως οι ρουκέτες Hydra 70 (τις χρησιμοποιεί και ο Ελληνικός Στρατός στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache) και CRV-7 μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιηθούν για την προσβολή επίγειων στόχων με πολύ μεγάλη ακρίβεια, περιορίζοντας κατακόρυφα παράπλευρες απώλειες και τις καταστροφές οικημάτων και υποδομών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.