ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μελέτη της USAF για τα UAV

Μελέτη της USAF για τα UAV

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (US Air Force) ολοκλήρωσε ειδική μελέτη σχετικά με την αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV (Unmanned Aerial Vehicles).

Η USAF πειραματίζεται με τα UAV από το 1962, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ένταξή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και ο καταλυτικός ρόλος που έχουν παίξει στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Η μελέτη καλύπτει τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης των UAV για τα επόμενα 25 χρόνια. Το χρονικό διάστημα που καλύπτει η μελέτη καταδεικνύει την διαρκώς αυξανόμενη σημασία τους, αλλά και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή και σε βιομηχανικό επίπεδο. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στην τεχνολογία των αισθητήρων με την σμίκρυνση και τη συνεχή αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους έχουν οδηγήσει στην εστίαση της προσοχής του συνόλου σχεδόν των γιγαντιαίων αμυντικών βιομηχανιών του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται, ότι και η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τα πρώτα -δειλά- βήματα στον τομέα των UAV συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου αεροσκάφους NEURON σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Dassault Aviation.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.