ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παράδοση του 50ου Α-29 Super Tucano στην Αεροπορία της Βραζιλίας

Παράδοση του 50ου Α-29 Super Tucano στην Αεροπορία της Βραζιλίας

Η βραζιλιάνικη Embraer γνωστοποίησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 ότι παρέδωσε στην Αεροπορία της Βραζιλίας το 50ο εξειδικευμένο επιθετικό αεροσκάφος Α-29 Super Tucano. Η τελευταία πρόκειται να προμηθευτεί 99 συνολικά τέτοια αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος SIVAM, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, για τον έλεγχο και την από αέρος προστασίας της αχανούς περιοχής του Αμαζόνιου ποταμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του επιθετικού Α-29 αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την Embraer στον τομέα της ανάπτυξης καθαρά στρατιωτικών αεροσκαφών. Το πακέτο των ηλεκτρονικών του αεροσκάφους, καθώς και το λογισμικό διασύνδεσης και λειτουργίας τους που αναπτύχθηκε, αξιοποιήθηκαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των μαχητικών F-5E/F της Αεροπορίας της Βραζιλίας και σήμερα αξιοποιούνται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών ΑΜΧ (φέρουν την ονομασία Α-1 στη Βραζιλία). Εκτός από την Αεροπορία της Βραζιλίας, άλλα δέκα αεροπλάνα του ίδιου τύπου χρησιμοποιεί και η Αεροπορία της Κολομβίας. Το Super Tucano αποτελεί εξελιγμένη έκδοση του επιτυχημένου εκπαιδευτικού Tucano, το οποίο κατασκευάστηκε σε 650 αντίτυπα και αξιοποιείται από 15 αεροπορικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.