ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιτυχής δοκιμή της APKWS

Επιτυχής δοκιμή της APKWS

H ΒΑΕ Systems γνωστοποίησε πρόσφατα ότι πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρουκετών των 2,75 ιντσών με προσαρμοσμένη στο ρύγχος τους τη νέα κεφαλή καθοδήγησης λέιζερ τύπου APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System).

Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών πραγματοποιήθηκαν από κάλαθο τον οποίο μετέφερε επιθετικό ελικόπτερο τύπου AH-1W Cobra του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκειά τους αφενός επιδείχθηκε η ικανότητα χρήσης της νέας κεφαλής χωρίς καμία τροποποίηση ή διαδικασία ενσωμάτωσης στον κάλαθο ή το σύστημα ελέγχου πυρός του ελικοπτέρου και αφετέρου η δυνατότητά της να καθοδηγεί με ακρίβεια μία συμβατική ρουκέτα σε ένα στόχο στο έδαφος. Η πρώτη από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκε από το επιθετικό ελικόπτερο, καθοδηγήθηκε στο στόχο της με τη χρήση επίγειου καταδείκτη λέιζερ, ενώ η καθοδήγηση της δεύτερης έγινε από τον καταδείκτη λέιζερ του ίδιου του ελικοπτέρου. Τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις ήταν πολύ καλά, και μέ βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, πολύ καλύτερα από όρια ακριβείας που έχουν θέσει στις προδιαγραφές τους ο Αμερικανικός Στρατός και το Σώμα Πεζοναυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.