ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παράδοση του πρώτου EA-18G Growler στο Αμερικανικό Ναυτικό

Παράδοση του πρώτου EA-18G Growler στο Αμερικανικό Ναυτικό

Η Boeing με ανακοίνωση της στις 25 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι παρέδωσε, πριν από την αρχικά καθορισμένη ημερομηνία στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, το πρώτο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου παραγωγής νέας γενιάς, ΕΑ-18G Growler στο Αμερικανικό Ναυτικό.

Το αεροσκάφος φέρει τον κωδικό G-1 και είναι το πρώτο από τις 80 μονάδες που σε πρώτη φάση έχει παραγγείλει το Αμερικανικό ναυτικό για την από αέρος διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου (ΑΕΑ-Airborne Electronic Attack). Τo πρόγραμμα ανάπτυξης του EA-18G ξεκίνησε το 2003 και το πρώτο από τα δύο πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν, παρουσιάστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, τον Αύγουστο του 2006. Το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής G-1 που παραδόθηκε πρόσφατα, μαζί με άλλα έξι που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της χαμηλού ρυθμού παραγωγικής διαδικασίας του τύπου (LRIP) θα πλαισιώσουν τα δύο πρωτότυπα στο ταχύτατα εξελισσόμενο πρόγραμμα των πτητικών δοκιμών. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα αεροσκάφη του τύπου θα ενταχθούν βάσει χρονοδιαγράμματος σε υπηρεσία μέσα στο 2009 και μέσα στον ίδιο χρόνο θα αποδοθεί και η IOC, η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του Growler.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.