ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπογράφηκε η option εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος «ΒΕΛΟΣ»

Υπογράφηκε η option εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος «ΒΕΛΟΣ»

Με καθυστέρηση ενός έτους υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ελβετικής εταιρίας OERLIKON CONTRAVES (εταιρία του ομίλου Rheinmentall), το δικαίωμα προαίρεσης (option) του προγράμματος εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος «ΒΕΛΟΣ» (Skyguard).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύστημα αναβαθμίζεται σε επίπεδο αντίστοιχο του Skyguard III και με την ενσωμάτωση των προγραμματιζόμενων πυρομαχικών AHEAD καθίσταται ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ποικιλία εξελιγμένων απειλών, όπως κατευθυνόμενα όπλα υψηλής ακρίβειας και μακρού βεληνεκούς, κατευθυνόμενα όπλα βλήματα καταστολής αεράμυνας και μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV-Unmanned Aerial Vehicles). Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σε υπηρεσία 12 συστήματα «ΒΕΛΟΣ», που διαθέτουν συνολικά 6 ραντάρ Super Giraffe-«ΟΜΗΡΟΣ», 20 τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων RIM-7M (με αναχορηγία 280 βλήματα) και 44 δίδυμα πυροβόλα GDF-003 των 35 χιλιοστών. Υπενθυμίζεται ότι η ύψους 84,1 εκατ. ευρώ σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος «Βέλος» υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2002. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.