Ζεύξη Δεδομένων για το JASSM ER

Ζεύξη Δεδομένων για το JASSM ER

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin έλαβε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συμβόλαιο αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη συστήματος ζεύξης δεδομένων όπλου (WDL) διπλής κατεύθυνσης για την έκδοση επαυξημένου βεληνεκούς του αεροεκτοξευόμενου πυραύλου cruise JASSM (JASSM ER).

Το σύστημα θα επιτρέψει στο βλήμα να ανανεώνει τα δεδομένα στοχοποίησης εν πτήσει, έτσι ώστε να προσβάλει κινούμενους στόχους, ενώ ενδέχεται να επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών για την αξιολόγηση αποτελεσμάτων πλήγματος (BDA) από το βλήμα προς τον στόχο. O JASSM ER είναι ένα βλήμα 2.000 λιβρών, που έχει εμβέλεια περίπου 1.000 χλμ και εξοπλίζεται με ερευνητή υπερύθρων για τον τελικό εντοπισμό του στόχου. Διαθέτει διατρητική κεφαλή, ενώ τα χαρακτηριστικά του χαμηλής παρατηρησιμότητας που ενσωματώνει δυσκολεύουν τον εντοπισμό και την αναχαίτισή του από την εχθρική αεράμυνα. Η έκδοση επαυξημένου βεληνεκούς του JASSM θα εφοδιάσει αρχικώς τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer της Αμερικανικής αεροπορίας, ενώ αργότερα αναμένεται να εξοπλίσει και τα βομβαρδιστικά stealth B-2 Spirit, τα αιεθαλή βομβαρδιστικά B-52 και τα μαχητικά F-16, τα οποία σήμερα εξοπλίζονται με την απλή έκδοση του πυραύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.