ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Predator εξουδετερώνει τρεις αντάρτες στο Ιράκ

Predator εξουδετερώνει τρεις αντάρτες στο Ιράκ

Ένα μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) MQ-1B Predator εντόπισε, ενέπλεξε και εξουδετέρωσε το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2006, ομάδα τριών ιρακινών ανταρτών που προετοίμαζε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε οδό πλησίον της αεροπορικής βάσης Balad στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα το MQ-1B Predator εκτόξευσε κατά της ομάδας ένα κατευθυνόμενο βλήμα AGM-114 Hellfire με αποτέλεσμα τον θάνατο και των τριών μελών της ομάδας των ανταρτών. Η εκτόξευση του βλήματος ακολούθησε την επί μισή ώρα παρακολούθηση των τριών ανδρών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας σκαπτικά εργαλεία άνοιξαν μία τρύπα πλάι στον δρόμο, τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό εντός αυτής, και στη συνέχεια άπλωσαν καλώδια πυροδότησης μέχρι την παρακείμενη αύλακα παροχέτευσης υδάτων. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι οι τρεις άνδρες προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση τότε δόθηκε η διαταγή εκτόξευσης του Hellfire. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Predator είχε αναλάβει την περιπολία και επιτήρηση του συγκεκριμένου τομέα, κατόπιν ανάλυσης στατιστικών δεδομένων από κοινή ομάδα του Αμερικανικού στρατού και της Αμερικανικής αεροπορίας, η οποία αφού επεξεργάστηκε στατιστικά τα στοιχεία για τις μέχρι τώρα επιθέσεις, αναγνώρισε τάσεις και πιθανές περιοχές, προτείνοντας μεταξύ άλλων και την επιτήρηση της συγκεκριμένης όπου και ανακαλύφθηκαν οι τρεις αντάρτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.