ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Bell 407 vs Eurocopter AS 350B3 για τον Ινδικό στρατό

Bell 407 vs Eurocopter AS 350B3 για τον Ινδικό στρατό

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές πωλήσεις της αμερικανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας μπορεί να σηματοδοτήσει η εισαγωγή σε κατάλογο προεπιλογής (short-list) του ελικοπτέρου Textron Bell 407 για το πρόγραμμα προμηθείας 197 ελαφρών ελικοπτέρων γενικής χρήσης του Ινδικού στρατού.

Στη σκιά των μεγάλων ινδικών προγραμμάτων εξοπλισμών, όπως η προμήθεια 126 μαχητικών αεροσκαφών, υποβρυχίων και ραντάρ, το Textron Bell 407 ολοκλήρωσε τις δοκιμές πεδίου, τις χειμερινές στην περιοχή Ladakh το 2004, και τις θερινές στο Pokhran το 2005, και την παρούσα περίοδο αξιολογείται από το Γενικό Επιτελείο. Ως γνωστόν ο Ινδικός στρατός προτίθεται να ανανεώσει τον στόλο ελικοπτέρων του με την προμήθεια 197 ελαφρών ελικοπτέρων γενικής χρήσης προϋπολογισμού 500-600 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Εξ’ αυτών τα 60 θα αγοραστούν απευθείας από τον προμηθευτή ενώ τα υπόλοιπα 137 θα κατασκευαστούν κατόπιν αδείας στη χώρα από τη Hindustan Aeronautics Limited. Στον κατάλογο προεπιλογής έχει περιληφθεί και το Eurocopter AS 350B3. Τα νέα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν τον στόλο (αριθμεί 180-190 μονάδες) των Chetak (γαλλικά Allouette II) και Cheetah (Allouette III), μερικά εκ των οποίων έχουν αναβαθμιστεί στις εκδόσεις  Chetan και Cheetal αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.