ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πύραυλοι BrahMos για τα Su-30MKI της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας

Πύραυλοι BrahMos για τα Su-30MKI της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να αποτελέσει την πρώτη αεροπορία του κόσμου που θα εγκαταστήσει και θα αξιοποιήσει επιχειρησιακά, υπερηχητικά από αέρος εκτοξευόμενα κατά στόχων επιφανείας βλήματα στα μαχητικά της αεροσκάφη.

Πρόκειται για την από αέρος εκτοξευόμενη έκδοση του βλήματος BrahMos (το όνομα προκύπτει από τους ποταμούς Μπραχμαπούτρα στην Ινδία και Μόσκβα στη Ρωσία).

Ως γνωστόν ο BrahMos αναπτύσσεται από κοινού από την Ινδία και τη Ρωσία και περιλαμβάνει επίσης εκδόσεις επιφανείας-επιφανείας (ως οπλισμός πλοίων επιφανείας) και εδάφους-επιφανείας (για παράκτια άμυνα). Η Ινδία ετοιμάζεται να εξοπλίσει με τα νέα βλήματα τα μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής προέλευσης Sukhoi Su-30MKI που αποτελούν τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη του αεροπορικού της στόλου.

Ήδη η ναυτική έκδοση του BrahMos που έχει βεληνεκές που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα εξοπλίζει ορισμένα από τα πλοία του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς η ανάπτυξη χερσαίας έκδοσης του υπερηχητικού βλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.