ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

To πρώτο όπλο JDAM κατευθυνόμενο με λέιζερ…

To πρώτο όπλο JDAM κατευθυνόμενο με λέιζερ…

Η εταιρεία Boeing, κατασκευάστρια της συλλογής μετατροπής βομβών ελεύθερης πτώσης σε…

Η εταιρεία Boeing, κατασκευάστρια της συλλογής μετατροπής βομβών ελεύθερης πτώσης σε κατευθυνόμενα όπλα JDAM παρέδωσε στην αμερικανική Αεροπορία την πρώτη συλλογή LJDAM (Laser Joint Direct Attack Munition), η οποία αποτελεί και την απάντηση στην απαίτηση της Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ για ένα κατευθυνόμενο όπλο ικανό να προσβάλλει κινούμενους επίγειους στόχους.

Το αρχικό συμβόλαιο αξίας 28 εκατ. δολαρίων του Μαΐου του 2007, προέβλεπε την προσθήκη 600 ερευνητών λέιζερ σε αντίστοιχο αριθμό συμβατικών βομβών των 500 λιβρών.

Πριν περίπου ένα μήνα ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές FAAT (The First Article Acceptance Testing) των πρώτων μονάδων παραγωγής με αφέσης ορισμένω όπλων από αεροσκάφη F-15E και F-16, ενώ το Ναυτικό διεξήγαγε δικές του δοκιμές με άφη AV-8B και αργότερα και με F-18E/F.

Στις δοκιμές επιδείχθηκε η ικανότητα της νέας συλλογής να προσβάλει με επιτυχία στόχους κινούμενους με ταχύτητες έως 110 χ.α.ω. ενώ το Ναυτικό διεξήγαγε δικές του δοκιμές με άφη AV-8B και αργότερα και με F-18E/F.

Οι νέες συλλογές αναμένεται να κηρυχθούν πλήρως επιχειρησιακές εντός του έτους, ενώ το σύνολο των υπό παραγγελία συλλογών αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2009.

Παράλληλα με την δημιουργία νέων ολωσδιόλου συλλογών καθοδήγησης λέιζερ, οι νέοι αισθητήρες LJDAM PLGS μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα στο πεδίο μάχης σε υπάρχουσες συλλογές JDAM αναβαθμίζοντας έτσι την ακρίβεια προσβολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.