ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο αεροκινητήρας AE 2100 ξεπερνά το 1.000.000 ώρες

Ο αεροκινητήρας AE 2100 ξεπερνά το 1.000.000 ώρες

Ο AE 2100, ο στρατιωτικός στροβιλοελικοφόρος κινητήρας της Rolls-Royce, ξεπέρασε τις ένα εκατομμύριο ώρες εν υπηρεσία με ένα από τα πιο διάσημα αεροσκάφη παγκοσμίως, το μεταφορικό αεροσκάφος C-130 Hercules.

Ο AE 2100D3 είναι ένας ελαφρύς, σπονδυλωτός στροβιλοελικοφόρος κινητήρας με ιπποδύναμη 4,600 ίππους. Ο κοινός πυρήνας της γραμμής κινητήρων AE (που περιλαμβάνει τους ΑΕ 2100, AE 3007 και AE 1107C-Liberty) παράγεται από την Rolls-Royce και κατασκευάζεται στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ. Οι κινητήρες AE 2100, μαζί με τους κινητήρες AE 3007 και AE 1107C-Liberty έχουν συσσωρεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 21 εκατομμύρια ώρες σε υπηρεσία.  Ο Dennis Jarvi, Πρόεδρος του Τομέα Άμυνας Βορείου Αμερικής της Rolls-Royce, δήλωσε: «Ο κινητήρας AE 2100 είναι ένας αποδεδειγμένος νικητής, μέλος μίας ευρείας γκάμας και εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς κινητήρων της Rolls-Royce. Ο κινητήρας ανέπτυξε το αξιοσημείωτο ρεκόρ του κινητήρα T56, του προκάτοχού του στο αεροσκάφος C-130, διατηρώντας την Rolls-Royce ως τον παγκόσμιο ηγέτη σε κινητήρες στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών.» Οι κινητήρες AE 2100-D3 εξοπλίζουν το αεροσκάφος C-130J Hercules που βρίσκεται σε υπηρεσία με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών, την Αμερικανική Ακτοφυλακή και επιπλέον με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας, τη Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία, την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία και τη Βασιλική Δανέζικη Πολεμική Αεροπορία. Η συμπλήρωση ενός εκατομμυρίου ωρών σε υπηρεσία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους κινητήρες και τα αεροσκάφη. Το αεροσκάφος C-130 αποτελεί το πρωταρχικό αεροσκάφος τακτικής μεταφοράς και ειδικών αποστολών για την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία από το 1956, εξοπλισμένο με κινητήρες T56 της Rolls-Royce. Η έκδοση “J” του αεροσκάφους, εξοπλισμένο με κινητήρες AE 2100-D3, συνεχίζει αυτή την κληρονομιά. Μία παρόμοια έκδοση του κινητήρα, ο κινητήρας AE 2100-D2, εξοπλίζει το αεροσκάφος C-27J Spartan που βρίσκεται σε υπηρεσία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και παραδίδεται στην Ιταλική και Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία. Το αεροσκάφος C-27J είναι επίσης υποψήφιο για το πρόγραμμα Κοινού Μεταφορικού Αεροσκάφους (Joint Cargo Aircraft) για τον Αμερικανικό Στρατό και την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Οι κινητήρες AE 3007 εξοπλίζουν το αεροσκάφος Global Hawk και πολλά εταιρικά και περιφερειακά αεροσκάφη, όπως τα Embraer 135 και 145, και το Cessna Citation. Οι κινητήρες AE 1107C-Liberty εξοπλίζουν το στρατριωτικών εφαρμογών αεροσκάφος κεκλιμένου στροφείου V-22 Osprey. Οι κινητήρες AE 1107C-Liberty έχουν επίσης προταθεί για τα ελικόπτερα CH-53K για το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών. Η Rolls-Royce πρόσφατα ανακοίνωσε συμβόλαια υπηρεσιών για την υποστήριξη των κινητήρων AE 2100 σε αεροσκάφη C-130J που βρίσκονται σε υπηρεσία με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών, την Αμερικανική Ακτοφυλακή, καθώς και  με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας και τη Βασιλική Δανέζικη Πολεμική Αεροπορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.