ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αναβαθμισμένοι κινητήρες AL-31FM-1 για τα Su-33 και Su-34

Αναβαθμισμένοι κινητήρες AL-31FM-1 για τα Su-33 και Su-34

Τα δυνάμενα να επιχειρήσουν από αεροπλανοφόρα μαχητικά Su-33 και βομβαρδιστικά Su-34 θα εφοδιαστούν με αναβαθμισμένους αεροκινητήρες AL-31FM-1 σύμφωνα με τον Yury Yeliseyev γενικό διευθυντή της εταιρίας παραγωγής αεροκινητήρων Salyut.

Ειδικότερα όσον αφορά τα Su-33 οι νέοι αεροκινητήρες AL-31FM-1 θα καλύψουν το έλλειμμα ώσης που παρουσιάζει το αεροσκάφος όταν επιχειρεί από αεροπλανοφόρα αφού θα αποδίδουν 1.600 κιλά πρόσθετη ώση σε σχέση με τη βασική έκδοση. Για την ακρίβεια ο AL-31FM-1 αποδίδει 13.300 κιλά ώση, ενώ η βασική έκδοση 12.500 κιλά. Παρά όμως αυτή τη βελτίωση η Salyut πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξη και τις δοκιμές μίας ακόμη έκδοσης, της AL-31FM-2, η οποία θα αποδίδει 14.100 κιλά ώση. Στο τρίτο στάδιο αναβάθμισης του αεροκινητήρα η αποδιδόμενη ώση θα ανέλθει στα 14.500 κιλά, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη Su-27/Su-33 και Su-34 που τον χρησιμοποιούν θα έχουν συνολική αύξηση ώσης που θα υπερβαίνει τους τέσσερις τόνους. Σύμφωνα με τον Yeliseyev ο αεροκινητήρας AL-31FM-1 έχει ήδη προσφερθεί για εγκατάσταση σε όλα τα αεροσκάφη Su-27 της Ρωσικής αεροπορίας αλλά και σε εξαγωγικούς πελάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.