ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Boeing και Lockheed Martin κερδίζουν τη 2η φάση του διαγωνισμού για τη SDB

Οι Boeing και Lockheed Martin κερδίζουν τη 2η φάση του διαγωνισμού για τη SDB

Οι Boeing και Lockheed Martin κέρδισαν από κοινού το ένα από τα δύο συμβόλαια της Αμερικανικής αεροπορίας (USAF) για την ανταγωνιστική φάση μείωσης κινδύνου της δεύτερης πρόσθετης φάσης (Increment II) του προγράμματος ανάπτυξης της βόμβας μικρής διαμέτρου (SDB: Small Diameter Bomb).

Η Boeing ως κύριος ανάδοχος του προγράμματος θα παρέξει την άτρακτο του όπλου, ένα παράγωγο της πρώτης πρόσθετης φάσης (Increment I) του προγράμματος ανάπτυξης (που έχει ήδη τεθεί σε χαμηλού ρυθμού παραγωγή τον Απρίλιο του 2005), καθώς και τη ζεύξη δεδομένων. Η Lockheed Martin ως κύριος υποκατασκευαστής θα συνεισφέρει τον πολλαπλών λειτουργιών εντοπιστή που ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις τόσο της Αμερικανικής αεροπορίας όσο και του Αμερικανικού ναυτικού για την αναγνώριση, ταξινόμηση και προσβολή κινούμενων στόχων. Ο εντοπιστής επειδή έχει υποστεί εκτεταμένες δοκιμές ως συγκρότημα του Joint Common Missile θεωρείται εγχείρημα χαμηλού κινδύνου ανάπτυξης. Η οικογένεια SDB της Boeing, στην οποία θα προστεθεί η βάρους 250 λιβρών SDB που αποτελεί το αντικείμενο της δεύτερης πρόσθετης φάσης του προγράμματος ανάπτυξης, αποσκοπεί στο να τετραπλασιάσει τον οπλικό φορτίο των αμερικανικών μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Ας σημειωθεί ότι το πρώτο μέλος της οικογένειας SDB, τυποποιημένο ως GBU-39 πρόκειται να εισαχθεί σε υπηρεσία στα μαχητικά F-15E Strike Eagle εντός του τρέχοντος έτους. Οι Boeing και Lockheed Martin ανακοίνωσαν τη σύσταση της κοινοπραξίας τους για τη δεύτερη φάση του προγράμματος ανάπτυξης τον Οκτώβριο του 2005. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό η Αμερικανική αεροπορία πρόκειται να αναθέσει συμβόλαιο μοναδικού προμηθευτή (sole source) για τη σχεδίαση και ανάπτυξη του συστήματος SDB II τα τέλη του 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.