Η Ελβετία παρήγγειλε 20 ελικόπτερα Eurocopter EC635/EC135

Η Ελβετία παρήγγειλε 20 ελικόπτερα Eurocopter EC635/EC135

Η ελβετική αρχή προμηθειών armasuisse υπέγραψε στις 25 Απριλίου στη Βέρνη με τη Eurocopter συμβόλαιο για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων EC635/EC135 για τις ελβετικές ένοπλες δυνάμεις.

Για την ακρίβεια στο πλαίσιο του ελβετικού προγράμματος ελαφρού μεταφορικού και εκπαιδευτικού ελικοπτέρου (LTSH: Swiss Light Transport and Training Helicopter), θα αποκτηθούν 18 ελικόπτερα EC635 για αποστολές γενικής χρήσης και προκεχωρημένης εκπαίδευσης καθώς και δύο ελικόπτερα EC135 για μεταφορές επισήμων προσώπων (VIP). Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2008 και θα ολοκληρωθούν τα τέλη του 2009. Τα πρώτα τέσσερα ελικόπτερα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Eurocopter Deutschland στο  Donauwörth, ενώ τα υπόλοιπα 16 θα συναρμολογηθούν και παραδοθούν από τη RUAG στις εγκαταστάσεις της στο Alpnach. Η RUAG θα είναι επίσης υπεύθυνη για τις επιπέδου Ο, Ι και D συντηρήσεις των ελικοπτέρων EC635/EC135 καθόλη τη διάρκεια της επιχειρησιακής τους ζωής. Τα νέα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν σε υπηρεσία τα πεπαλαιωμένα πλέον Alouette III. Ας σημειωθεί ότι η Ελβετία είναι ο δεύτερος πελάτης για τα ελικόπτερα EC635 μετά την Ιορδανία, η οποία έχει εννέα σε υπηρεσία από το 2003, ενώ πρόσφατα παρήγγειλε επιπλέον τέσσερα με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη άλλα τρία. Το EC635 που έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση του το 2001 αποτελεί τη στρατιωτική έκδοση του επιτυχημένου εμπορικά ελαφρού δικινητήριου EC135. Μπορεί να επιτελέσει πολλές στρατιωτικές-παραστρατιωτικές και δημόσιας ασφάλειας αποστολές, όπως επίσης έρευνας και διάσωσης, αναγνώρισης και επιτήρησης, εκπαίδευσης και ανεφοδιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.