ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Schiebel Camcopter S-100 ολοκλήρωσε τις δοκιμές στα ΗΑΕ

Το Schiebel Camcopter S-100 ολοκλήρωσε τις δοκιμές στα ΗΑΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις δοκιμές αποδοχής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) το μη επανδρωμένο αερόχημα Schiebel CAMCOPTER S-100 ή «Al Saber», όπως είναι η τοπική του ονομασία. 

Το S-100 έφθασε το ύψος πτήσης των 3.962 μέτρων σε διαμόρφωση σχεδόν μεγίστου μικτού βάρους, επέτυχε ταχύτητες ανώτερες των 100 κόμβων (185 χιλιόμετρα ανά ώρα) και επέδειξε τη δυνατότητα του να παραμείνει εν πτήση για περίπου έξι ώρες μεταφέροντας φορτίο αποστολής βάρους 25 κιλών. Όλες οι δοκιμές αποδοχής διεξήχθησαν στο Abu Dhabi σε ερημικές συνθήκες με θερμοκρασίες ανώτερες των 35ο Κελσίου και ανέμους που η ταχύτητα τους σε κάποιες πτήσεις ξεπερνούσε τους 25 κόμβους. Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων των ΗΑΕ (UAVRTC: United Arab Emirates UAV Research and Technology Center) που συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη και στο πρόγραμμα δοκιμών του S-100 έχει ήδη παραγγείλει 80 αεροχήματα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται για τον Ιούνιο του 2006 με μηνιαίο ρυθμό τα τέσσερα αεροχήματα. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος η Schiebel Industries AG δημιούργησε μία μονάδα παραγωγής στα ΗΑΕ υπό την εποπτεία και με την υποστήριξη του UAVRTC, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή συνθετικών υλικών και τη συναρμολόγηση του S-100. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.