ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Oλοκληρώθηκε η άσκηση “Glorious Spartan” μεταξύ ΠΑ και IAF

Oλοκληρώθηκε η άσκηση “Glorious Spartan” μεταξύ ΠΑ και IAF

Μία άσκηση συνεκπαίδευσης που όμοιά της δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαϊου μέχρι τις αρχές Ιουνίου, μεταξύ του μεγαλύτερου μέρους των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας…

Μία άσκηση συνεκπαίδευσης που όμοιά της δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαϊου μέχρι τις αρχές Ιουνίου, μεταξύ του μεγαλύτερου μέρους των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά πριν τρεις εβδομάδες.

Μετά από απαίτηση των Ισραηλινών, όλα τα σενάρια κρατήθηκαν μυστικά, αν και από την κινητοποίηση που υπήρξε, τους τύπους των αεροσκαφών και τις δυνάμεις που διατέθηκαν, σαφώς πρόκειται για άσκηση προσομοίωσης μιας «πολύ μεγάλης επιχείρησης» με στόχους: Απόκτηση απόλυτης αεροπορικής υπεροχής, καταστολή αεράμυνας, καταστροφή στόχων εδάφους και αποστολές έρευνας διάσωσης μάχης (CSAR).

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες και λεπτομερή αποκλειστικά στην Στρατηγική που κυκλοφορεί σε κοινή έκδοση με το περιοδικό Cockpit την Τρίτη 17 Ιουνίου.

Είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ με ασκήσεις αυτού του είδους αναμφίβολα «στέλνει μήνυμα» προς κάθε ενδιαφερόμενο, έστω και αν έχει αποδείξει ότι δεν μένει στις ασκήσεις, αν κρίνει ότι απειλείται η εθνική του ασφάλεια για να στείλει αυτό το μήνυμα, όπως έδειξε άλλωστε και η επιχείρηση «Δενδρόκηπος» τον Σεπτέμβριο του 2007 ενάντια στην Συρία.

Ειδικά μάλιστα μετά τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ Συρίας και Ιράν, είναι σαφές ότι αυτό το μήνυμα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.

Άλλωστε, ακόμα και ο τίτλος της άσκησης, Glorious Spartan (σ.σ. Ένδοξος Σπαρτιάτης) παραπέμπει σε… περσικούς πολέμους. Ίδωμεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.