ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Αυστραλία μετατρέπει ιπτάμενο τάνκερ σε αεροσκάφος VIP

Η Αυστραλία μετατρέπει ιπτάμενο τάνκερ σε αεροσκάφος VIP

H Βασιλική Αεροπορία της Αυστραλίας, κατόπιν ενός τραγικού ατυχήματος στην Ινδονησία πέρυσι όπου…

H Βασιλική Αεροπορία της Αυστραλίας, κατόπιν ενός τραγικού ατυχήματος στην Ινδονησία πέρυσι όπου σκοτώθηκαν δυο Αυστραλοί αξιωματούχοι, δυο αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας δημοσιογράφος, θα προχωρήσει στην μετατροπή ενός αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού Α330 σε μεταφορών VIP.

Εκείνη η πτήση υπήρξε αναγκαστική διότι το αεροσκάφος μεταφοράς VIP της αυστραλιανής Αεροπορίας που μετέφερε τον τότε υπουργό εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ ήταν υπερβολικά μικρό.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Χάουαρντ είχε μειώσει τον στόλο των αεροσκαφών μεταφοράς VIP, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων να πρέπει να μετακινείται με άλλα μέσα.

Ωστόσο, μετά την τραγωδία στην Γκαρούντα της Ινδονησίας, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τον αυστραλιανό Τύπο για την προμήθεια μεγαλύτερων αεροσκαφών ώστε οι δημοσιογράφοι να ταξιδεύουν μαζί με τον πρωθυπουργό.

Το κόστος μετατροπής, εκτιμάται στα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η Αυστραλία συνολικά 5 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το συμβόλαιο περιλάμβανε και τεχνική υποστήριξη μέσω της Qantas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To πρώτο από αυτά έφτασε στην Αυστραλία μόλις την περασμένη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.