ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η «Glorious Spartan 2008», το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, οι N.Y. Times και το CNN

Η «Glorious Spartan 2008», το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, οι N.Y. Times και το CNN

Μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς δημοσιογραφικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, στο χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας, σημείωσε το www.defencenet.gr και η “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”, με την αποκάλυψη από τις 20 Μαΐου, της άκρως απόρρητης άσκησης συνεκπαίδευσης μεταξύ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης ισραηλινής.

Μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς
δημοσιογραφικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, στο χώρο της Άμυνας και
Ασφάλειας, σημείωσε το www.defencenet.gr και η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ», με την αποκάλυψη από τις 20 Μαΐου (σ.σ. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο), της άκρως απόρρητης άσκησης συνεκπαίδευσης μεταξύ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης ισραηλινής.

Το www.defencenet.gr ακολούθησε με δεύτερο δημοσίευμα στις 12 Ιουνίου (σ.σ. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο) να καλύπτει την άσκηση, ενώ η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» που κυκλοφόρησε την Τρίτη 17 Ιουνίου, έχει ολοσέλιδη παρουσίαση της άσκησης με όλα τα σενάρια που παίχθηκαν σε αυτή.

 

Στις 20 Ιουνίου, αίφνης οι N.Y. Times, επικαλούμενοι «Αμερικανούς αξιωματούχους», υποτίθεται ότι «αποκάλυψαν» την άσκηση και σε συνδυασμό με το CNN έδωσαν ιδιαίτερη βάση στην εκδοχή της πρόβας τζενεράλε για «επίθεση στο Ιράν», μία διάσταση που φυσικά το www.defencenet.gr, έδωσε ήδη από τις 20 Μαίου.

Φυσικά, κανένα από τα εγχώρια μέσα δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής σε ποιόν ανήκει η δημοσιογραφική επιτυχία, αλλά το αντίθετο θα μας προκαλούσε έκπληξη.

Νιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι μας αρκεί η ικανοποίηση της ενημέρωσης των 36.000 absolute unique visitors (στοιχεία Google Μαΐου) και πάνω από 40.000 του Ιουνίου (βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων) που επισκέπτονται το portal κάθε μήνα.

Απλώς για την ιστορία σημειώνουμε την απίθανη διεθνή σπέκουλα, αφού γίναμε μάρτυρες μιας τρομακτικής, ηθελημένης ή όχι, επιχείρησης τεχνητής αύξησης της τιμής του πετρελαίου, του οποίου η τιμή, μόλις μεταδόθηκε η είδηση στα διεθνή μέσα, αυξήθηκε κατά τρία δολάρια το βαρέλι, χωρίς φυσικά η είδηση αυτή καθαυτή να δικαιολογεί σε καμία περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη.

Από εκεί και πέρα οι «Αμερικανοί αξιωματούχοι» που ενημέρωσαν τους Ν.Υ. Times, δεν είναι άλλοι από αυτούς των οποίων το ηλεκτρονικό αποτύπωμα έχει καταγραφεί να επισκέπτεται το www.defencenet.gr, ειδικά στην συγκεκριμένη είδηση, οι οποίοι εδράζονται όντως σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Που σημαίνει ότι έγινε ένας τεράστιος διεθνής κύκλος της είδησης και κατέληξε στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου! Αυτό ως προς τους μηχανισμούς που δημιουργούν την ενεργειακή κρίση και του τρόπου λειτουργίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί και πέρα αυτός είναι και ο λόγος που η «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2008-2009» που ήδη έχει κυκλοφορήσει έχει ως τίτλο «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» με focus, μεταξύ άλλων, στην πιθανότητα επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ανάλυση του συσχετισμού δυνάμεων των χωρών που ελέγχουν τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.