ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα EC725 επιχειρησιακά με τις γαλλικές δυνάμεις

Τα EC725 επιχειρησιακά με τις γαλλικές δυνάμεις

Η επίσημη ανακοίνωση της πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας των ελικόπτερων  έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) EC-725 έγινε σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου στην αεροπορική βάση Cazaux, παρουσία του αρχηγού του επιτελείου της Γαλλικής αεροπορίας πτεράρχου Richard Wolsztynski.

Η Γαλλική αεροπορία που είναι και ο αρχικός πελάτης του τύπου θα επιχειρεί έξι ελικόπτερα για αποστολές CSAR, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν ήδη παραδοθεί. Η Γαλλική αεροπορία θα προμηθευτεί 8 ελικόπτερα EC-725 (εκ των οποίων τα επτά έχουν ήδη παραδοθεί) για να εξοπλίσει τη μοίρα ειδικών επιχειρήσεων. Ως γνωστόν το δικινητήριο μεσαίας μεταφορικής ικανότητας ελικόπτερο EC-725 είναι το πιο πρόσφατο μέλος της οικογενείας Cougar. Μπορεί να επιτελέσει πλειάδα αποστολών όπως μεταφορές προσωπικού και υλικών-εφοδίων σε μεγάλες αποστάσεις, έρευνα και διάσωση, έρευνα και διάσωση μάχης, και διακομιδή τραυματιών. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ναυτικές δυνάμεις εξορμώντας από πλοία και μετέχοντας σε ναυτικές επιχειρήσεις.Η πρώτη του πτήση έγινε τον Νοέμβριο του 2000. Η ανάπτυξη της έκδοσης CSAR άρχισε το 2002, όταν τοποθετήθηκε η παραγγελία της Γαλλικής αεροπορίας και η πιστοποίηση της ολοκληρώθηκε το 2004. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος της Eurocopter Fabrice Brégier τόνισε με έμφαση την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της κατασκευάστριας και των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών (DGA, CEV, DQP, Γαλλική αεροπορία, CEAM de Mont de Marsan, etc.) για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.