ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο σύστημα σχεδιασμού αποστολής για τα γερμανικά NH-90

Νέο σύστημα σχεδιασμού αποστολής για τα γερμανικά NH-90

Ένα νέο σύστημα σχεδιασμού αποστολής για τα ελικόπτερα Tiger και NH-90 των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, συνδυάζει για πρώτη φορά την επιχειρησιακή διοίκηση και έλεγχο με τη λογιστική και την τεχνική υποστήριξη ενός οπλικού συστήματος.

Είναι αυτονόητο ότι το σύστημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την EADS, αυξάνει δραματικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των ελικοπτέρων αλλά και των μονάδων που το επιχειρούν. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης του Βερολίνου (ILA 2006), η EADS ανακοίνωσε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών, η γνωστή BWB της ανέθεσε συμβόλαιο ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του συστήματος υποστήριξης επιχειρήσεων EUA (Einsatzunterstützungsanlage) για τα γερμανικά NH-90. Το συμβόλαιο για την Τρίτη φάση της ανάπτυξης του συστήματος για τα επιθετικά ελικόπτερα Tiger είχε ήδη δοθεί τον προηγούμενο χρόνο. Με τον παρόν συμβόλαιο η Τρίτη φάση της ανάπτυξης του συστήματος σε δύο διαμορφώσεις, τακτικών μεταφορών και γενικής χρήσης-έρευνας & διάσωσης μπορεί να αρχίσει. Στην τελική του μορφή το EUA θα μπορεί να καλύψει τον πλήρη λειτουργικό κύκλο μίας μονάδας ελικοπτέρων, από τη λήψη της αρχικής διαταγής, στην πλήρη τακτική και τεχνική σχεδίαση αποστολής μέχρι την αξιολόγηση, την απενημέρωση και τη λογιστική υποστήριξη. Μάλιστα στο πλαίσιο των δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων το EUA κάνει δυνατή τη διασύνδεση του ελικοπτέρου με διάφορα συστήματα διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών και πληροφοριών (C3I) με τη χρήση συστημάτων επικοινωνιών φωνής και δεδομένων. Το σύστημα μπορεί επίσης να διασυνδεθεί και με άλλα πληροφορικά συστήματα, όπως χαρτών, μετεωρολογικών πληροφοριών, αεροναυτιλιακών δεδομένων και εναέριας κυκλοφορίας. Τέλος το EUA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιχειρησιακή υποστήριξη αεροσκαφών όπως το Tornado και το A400M.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.