ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Ανοιχτές διαδικασίες αξιολόγησης” για τα νέα μαχητικά και τα εκπαιδευτικά α/φη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακόμη και διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς και τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, με αφορμή την έκθεση αμυντικού υλικού ILA 2006.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθούν «ανοιχτές διαδικασίες αξιολόγησης». Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εκδώσει έγγραφο με το οποίο θα εκδηλώνει το ενδιαφέρον συλλογής πληροφοριών από τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, πιο γνωστό RfI (Request for Information). Ακολούθως, πιθανό θεωρείται να ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση που θα συμπεριλαμβάνει και τις οικονομικές παραμέτρους, το βιομηχανικό έργο που θα δοθεί στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, δηλαδή το μέγεθος της επένδυσης που είναι διατεθειμένες οι συμμετέχουσες εταιρίες να κάνουν στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επίσης, δήλωσε ότι η όποια απόφαση ληφθεί για την προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς θα κατατεθεί στη Βουλή για επικύρωση, χωρίς να αποκλείεται η ίδια μέθοδος να ακολουθηθεί και στην υπόθεση προμήθειας νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.