ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεϊμαράκης για το μαχητικό 4ης γενιάς: «Κατά βάσιν, διαγωνισμός»…

Ανενεργή, ουσιαστικά, κατέστησε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης σε ότι αφορά την απευθείας ανάθεση της προμήθειας του μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς στην κοινοπραξία του Eurofighter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του που έγιναν πριν από λίγο στο Βερολίνο τόνισε, ότι «σε κάθε περίπτωση πάμε σε ανοιχτές διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης, κατά βάσιν διαγωνισμό, όπως ορίζουν οι νόμοι. Η απόφαση θα ληφθεί μέχρι το 2008 αφού η Πολεμική Αεροπορία θέλει να έχει εντάξει τα αεροσκάφη στη δύναμή της μέχρι το 2012. Όλα θα συνεκτιμηθούν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περίπτωση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους προκεχωρημένης εκπαίδευσης. Η τελική επιλογή θα επηρεαστεί και από τις διεθνείς εξελίξεις». Πρόκειται για τη σαφέστερη μέχρι σήμερα τοποθέτηση της κυβέρνησης η οποία γίνεται μάλιστα «στην έδρα» της κοινοπραξίας του Eurofighter, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αεροναυπηγικής ILA 2006.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το «εμπάργκο» όπλων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κύπρο, λόγω της αξιοποίησης αμερικανικών οπλικών συστημάτων, έστω πεπαλαιωμένων, από τη Κυπριακή Εθνική Φρουρά. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «…είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων. Οι Αμερικανοί δείχνουν ελαστικότερη στάση σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα». Επίσης, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι δίνουν έγκριση για την πώληση δύο φρεγατών κλάσης «S» στο Πακιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον προηγούμενο νόμο. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή θα ισχύσει για τα νέα προγράμματα, όταν ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.