ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η MiG Corporation θα εκσυγχρονίσει σημαντικό αριθμό MiG-29 της Ρωσικής αεροπορίας

Η MiG Corporation θα εκσυγχρονίσει σημαντικό αριθμό MiG-29 της Ρωσικής αεροπορίας

Σημαντικός αριθμός μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από επιχειρησιακές μονάδες της Ρωσικής αεροπορίας έχει μεταφερθεί για εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις παραγωγής και δοκιμών Lukhovitsy της MiG Corporation. 

Ούτε ο αριθμός των αεροσκαφών ούτε το επίπεδο εκσυγχρονισμού τους ανακοινώθηκε επίσημα. Από ρωσικές βιομηχανικές πηγές όμως εκτιμάται ότι θα εκσυγχρονισθούν περί τα 30-35 αεροσκάφη στο επίπεδο MiG-29SMT, που θεωρείται χαμηλού σχετικά κόστους μετατροπή που προσφέρει δυσανάλογη αύξηση των επιχειρησιακών ικανοτήτων. Μεταξύ των συστημάτων που θα εγκατασταθούν στα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη θα είναι και το πιο προηγμένο (σε σχέση με το ήδη υπάρχον) ραντάρ Fazotron-NIIR Zhuk-ME. Ας σημειωθεί ότι η MiG Corporation έχει αναπτύξει πολλές εκδόσεις εκσυγχρονισμού του μαχητικού MiG-29 περιλαμβανομένων των MiG-29SE, MiG-29SMT, MiG-29K/KUB (MiG-33) και MiG-29M1/M2 (MiG-35). Από το 2004 η εταιρία κατασκευάζει MiG-29SMT για εξαγωγές και προβαίνει στον εκσυγχρονισμό των εν ενεργεία αεροσκαφών στο ίδιο επίπεδο. Η αξία του ανεκτέλεστου εξαγωγικού έργου για αεροσκάφη της οικογενείας  MiG-29 εκτιμάται σε περίπου 2,5 δις δολάρια ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.