ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ (Συνεχής ροή): Σώος ένας Τούρκος χειριστής

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ (Συνεχής ροή): Σώος ένας Τούρκος χειριστής

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Τούρκος χειριστής περισυλλέχτηκε στα διεθνή ύδατα από το εμπορικό πλοίο “Gas Century” με σημαία Παναμά. Πάνω από το εμπορικό ίπταται ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, ο Τούρκος χειριστής αρνείται να επιβιβαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά μετά το σοβαρότατο επεισόδιο με την εμπλοκή ελληνικού μαχητικού F-16C Block 52+ και τουρκικού φωτογραφικού αεροσκάφος RF-4E Phantom που έγινε προ ολίγου στην περιοχή πλησίον της Καρπάθου (15 μίλια Νοτιοανατολικά), όταν κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τα δύο μαχητικά φέρονται να συγκρούστηκαν στον αέρα.  Στην περιοχή βρίσκονταν ακόμη ένα ελληνικό F-16C Block 52 + και ένα ακόμη τουρκικό RF-4E Phantom. Τα τουρκικά φωτογραφικά αεροσκάφη πετούσαν στο πλαίσιο φωτοαναγνωριστικής-κατασκοπευτικής αποστολής στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, αφού προηγουμένως είχαν “καλύψει” την περιοχή της Ανατ. Κρήτης όπου είναι αναπτυγμένοι οι S-300, και δεν συμμορφώθηκαν όταν τα ελληνικά μαχητικά τα αναγνώρισαν αφού κινούνταν εντός του FIR (Flight Information Region) Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδιο πτήσης. Τα ελληνικά μαχητικά προέρχονταν από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τουρκικές  πηγές αναφέρουν την παρουσία τουρκικού F-16 στην περιοχή.Τα ελληνικά μαχητικά έφεραν βλήματα αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς  AIM-9L/M Sidewinder και πυραύλους αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς AMRAAM ΑIM-120C5. Στην περιοχή σπεύδουν ελληνικά ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης (SAR-Search and Rescue) καθώς επίσης και πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Την εικόνα περιπλέκει αναφορά ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον αέρα. Προ ολίγων ημερών ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης είχε συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ στο ΝΑΤΟ και του είχε επισημάνει τους κινδύνους της «υπερβολικής» δραστηριότητας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (THK) στο Αιγαίο. Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ δεν είχε καν απαντήσει στον ναύαρχο Χηνοφώτη. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.