Μελέτη ΓΕΑ: Ετσι θα είναι το νέο τουρκικό μελλοντικό μαχητικό T-FX

Μελέτη ΓΕΑ: Ετσι θα είναι το νέο τουρκικό μελλοντικό μαχητικό T-FX

Μελέτη της του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορία για τις δυνατότητας του νέου τουρκικού stealth μαχητικού εγχώριας ανάπτυξης TF-X 5ης γενιάς.

Το νέο τουρκικό μαχητικό προγραμματίζεται να πετάξει το για πρώτη φορά το 2026 και να ξεκινήσει να παράγεται από το 2028, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σχεδίασή του. Το 2030 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 60 τουρκικά μαχητικά αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία.

Οταν θα τελειώνει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16, δηλαδή…

Το TF-X θα είναι δικινητήριο και θα αναπτυχθεί από κοινού με την βρετανική Bae Systems.

Η πρώτη του πτήση θα γίνει το 2023, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη παραδόσεων του πρώτου “ανακαινισμένου” ελληνικού F-16 που τοποθετείται το 2021 (αν όλα πάνε καλά, καθώς δεν έχει κλείσει καν το πρόγραμμα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής.

Βάσει της μελέτης, για την όλη ανάπτυξη και παραγωγή ιδρύθηκε το κέντρο αεροναυτικών τεχνολογιών, τα κέντρα δοκιμών, εργαστήρια ελέγχου συστημάτων, αεροσήραγγες (ειδικά η αεροσήραγγα δοκιμών αποτελεί την πιο σύγχρονη παγκοσμίως για τον έλεγχο των επιδόσεων τόσο του αεροσκάφους όσο και τμημάτων αυτού).

Για τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων θα συνεργαστούν δεκάδες υπουργεία και φορείς και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες εντός του έτους ώστε το 2018 να ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα φέρει όπως όλα δείχνουν έκδοχο του κινητήρα EJ-200, ενώ όλα τα όπλα και συστήματα συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ κατηγορίας AESA θα είναι επίσης εγχώριας ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.