ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Ιορδανία αγοράζει και άλλα F-16

H Ιορδανία αγοράζει και άλλα F-16

Αξιωματούχοι των Αεροποριών της Ιορδανίας και του Βελγίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή μιας συμφωνίας με την οποία εννέα ακόμα πλεονασματικά μαχητικά αεροσκάφη F-16A/B του Βελγίου θα καταλήξουν στην Ιορδανία.

Αξιωματούχοι των Αεροποριών της Ιορδανίας και του Βελγίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή μιας συμφωνίας με την οποία εννέα ακόμα πλεονασματικά μαχητικά αεροσκάφη F-16A/B του Βελγίου θα καταλήξουν στην Ιορδανία.

Τα αεροσκάφη θεωρούνται περιττά από το βελγικό υπουργείο Άμυνας το οποίο με βάση το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των βελγικών Ενόπλων Δυνάμεων 2000-2015 προβλέπει την διατήρηση σε υπηρεσία μόνο 60 μαχητικών F-16.

To σχέδιο εκσυγχρονισμού συνεχίζει την διαδικασία συρρίκνωσης του πεπαλαιωμένου στόλου μαχητικών αεροσκαφών που είχε αγοραστεί κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Το Βέλγιο ήταν μια από τις πρώτες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μαζί με την Ολλανδία, την Δανία και τη Νορβηγία που προχώρησαν στην προμήθεια του νέου τότε μαχητικού στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με την προμήθεια συνολικά 160 αεροσκαφών, υπό τον φόβο της Σοβιετικής απειλής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βέλγου υπουργού Άμυνας Πέτερ ντε Κρεμ προσδοκά το ύψος της πώλησης να φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ ανά αεροσκάφος.

Προς το παρόν, η Ιορδανία συνεχίζει να αυξάνει τον δικό της στόλο με μαχητικά του τύπου, με την προμήθεια και άλλων F-16 από το Βέλγιο, αλλά και την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2007 είχε αγοράσει 14 πλεονασματικά βελγικά F-16 τα οποία πέρασαν όλα από πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (Mid-Life Updates-MLU) στο Βέλγιο, πριν παραδοθούν στην Βασιλική Αεροπορία της Ιορδανίας στις αρχές του 2008 όπως είχαμε αναφέρει σχετικά.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.