ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ένα σημαντικό επίτευγμα από το νέο Gripen Demo

Ένα σημαντικό επίτευγμα από το νέο Gripen Demo

Κατά την διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης, το πρωτότυπο του προγράμματος αναβάθμισης Gripen Demonstration…

Κατά την διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης, το πρωτότυπο του προγράμματος αναβάθμισης Gripen Demonstration απέδειξε την ικανότητά του να επιτυγχάνει υπερηχητική πτήση χωρίς την χρήση μετάκαυσης, την γνωστή ικανότητα “Supercruise”, χάρη στην οποία ένα μαχητικό μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμα με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, το Gripen Demo πραγματοποίησε περίπου 40 δοκιμαστικές πτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης που επικεντρώθηκαν στην διερεύνηση του φακέλου πτήσης και την μεταφορά ποικίλων οπλικών φορτίων.  

Μετά την συγκεκριμένη πτήση, που αποδεικνύει μια πολύ σημαντική δυνατότητα του αναβαθμισμένου αεροσκάφους, οι δοκιμαστικές πτήσεις θα συνεχιστούν για την πιστοποίηση διαφορετικών διαμορφώσεων μεταφοράς οπλικού φορτίου.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από την Βαλτική Θάλασσα, σε υψόμετρο 28.000 ποδών, ενώ η ταχύτητα που επιτεύχθηκε ήταν 1,2 Mach, η οποία και διατηρήθηκε χωρίς την χρήση μετάκαυσης μέχρι που τελείωσε ο διαθέσιμος δεσμευμένος χώρος για τις εναέριες δοκιμές.

Επισημαίνεται ότι το Gripen Demo διαθέτει τον αναβαθμισμένο κινητήρα F414G της General Electric, εξέλιξη του προγενέστερου F404 ο οποίος είναι εγκατεστημένος στα προγενέστερα Gripen A/B/C/D καθώς και στα F-18A/B/C/D.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του πιλότου δοκιμών του Gripen Demo, ακόμα και το απλό Gripen μπορεί να πετύχει supercruise, αλλά μόνο με καθαρή διαμόρφωση και σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.