ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παρουσίαση υποψήφιου νέου μαχητικού στο ΓΕΑ

Παρουσίαση υποψήφιου νέου μαχητικού στο ΓΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.defencenet.gr, ένα από τα υποψήφια μαχητικά αεροσκάφη για την Πολεμική Αεροπορία παρουσιάστηκε…

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.defencenet.gr, ένα από τα υποψήφια μαχητικά αεροσκάφη για την Πολεμική Αεροπορία παρουσιάστηκε στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο καθώς και ανώτατους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, το μαχητικό αεροσκάφος F-18E/F Super Hornet παρουσιάστηκε από στελέχη της αμερικανικής Boeing προχθές Τετάρτη στον αρχηγό, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε και σε ανώτατους επιτελείς της ΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Τον Δεκέμβρη είχε προηγηθεί μια ακόμα διαβαθμισμένη παρουσίαση σε επιτελείς του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και μια ακόμα τον Ιούλιο του 2007, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οπως δήλωσε στο www.defencenet.gr στέλεχος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Boeing στην Ελλάδα τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού Defendory 2008, η εισαγωγή σε υπηρεσία του συγκεκριμένου αεροσκάφους, θα αποτελούσε την λύση σε ένα σημαντικό τακτικό πρόβλημα της ΠΑ, την αντιμετώπιση των μελλοντικών τουρκικών F-35.

Το F-18E/F Super Hornet αποτελεί το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος των 11 αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Ναυτικού μαζί με τα προγενέστερα F-18C/D Hornet, ενώ έχει επιλεγεί και από την Αυστραλία.

Είναι ο καρπός ενός προγράμματος βαρέος εκσυγχρονισμού του απλού Hornet, σε σημείο που να αποτελεί πρακτικά ένα νέο αεροσκάφος.

Με την εξαίρεση του F-22A Raptor, είναι το μοναδικό άλλο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο που διαθέτει ένα έτοιμο, ολοκληρωμένο, επιχειρησιακό και δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες μάχης ραντάρ ενεργής ηλεκτρονικής σάρωσης, το APG-79 της Raytheon.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.