ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πρώτη πτήση τον Αύγουστο για το PAK-FA στην MAKS 2009;

Πρώτη πτήση τον Αύγουστο για το PAK-FA στην MAKS 2009;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ρωσική κυβέρνηση και ανώτατοι Ρώσοι αξιωματικοί βρίσκονται σε εγρήγορση για την…

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ρωσική κυβέρνηση και ανώτατοι Ρώσοι αξιωματικοί βρίσκονται σε εγρήγορση για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς που αναπτύσσει η Sukhoi, με την προσωρινή ονομασία PAK-FA.

Στις 22 Ιανουαρίου, ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέι Ιβανόφ ανακοίνωσε ότι το νέο αεροσκάφος θα πρέπει να αρχίσει τις δοκιμές εντός του 2009, και να μπει σε υπηρεσία το 2015. Μάλιστα τόνισε πως «Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου πρωτοτύπου από την σειρά προ-παραγωγής.»

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, η Αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας αντιστράτηγος Αλεξάντερ Ζέλιν ήταν πιο ακριβής, αφού δήλωσε πως ελπίζει η πρώτη πτήση του πρωτότυπου PAK-FA να πραγματοποιηθεί την ημέρα της Αεροπορίας στις 12 Αυγούστου.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι το νέο αεροσκάφος οπωσδήποτε θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις φέτος. Τέτοιες ανακοινώσεις μπορούν πάντως να εξηγηθούν εν όψει της αεροπορικής έκθεσης MAKS 2009 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτόν τον Αύγουστο στην Μόσχα.

Στην έκθεση αυτή, συγκεντρώνονται παραδοσιακά όλες οι κρατικές αμυντικές εταιρείες της Ρωσίας προκειμένου να παρουσιάσουν στο διεθνές κοινό τα νέα τους προϊόντα, να ανακοινώσουν νέα συμβόλαια καθώς και οικονομικά αποτελέσματα.

Στην έκθεση παραβρίσκεται συνήθως η ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, ξένες αμυντικές αντιπροσωπείες και πλήθος επισκεπτών.

Αν λοιπόν το PAK-FA δεν βγει από τα υπόστεγα της Sukhoi πριν την έκθεση αυτή, είναι πιθανό να προκληθεί σοβαρή κριτική σε βάρος της εταιρείας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.