ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

1.000 δοκιμαστικές πτήσεις για το Tejas LCA

1.000 δοκιμαστικές πτήσεις για το Tejas LCA

Το μικροσκοπικό γκρίζο πρωτότυπο του ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους Tejas βγήκε από τα υπόστεγα της…

Το μικροσκοπικό γκρίζο πρωτότυπο του ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους Tejas βγήκε από τα υπόστεγα της κατασκευάστριας εταιρείας Hindustan Aeronautics Limited για μια ακόμα δοκιμαστική πτήση, συμπληρώνοντας 1.000 συνολικά εξόδους, σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα ανάπτυξής τους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας (DRDO) το ορόσημο αυτό των 1.000 πτήσεων αποτελεί δείγμα του επιπέδου ωριμότητας του αεροσκάφους σε σχέση με την πρώτη του πτήση που κράτησε 18 λεπτά τον Ιανουάριο του 2001.

Η πρώτη φάση ανάπτυξης πλήρους κλίμακας (Full Scale Engineering Development Phase I) επικεντρώνονταν βασικά στην επίδειξη τεσσάρων κρίσιμων τεχνολογιών όπως του νέου τετραπλού συστήματος FBW, του σύγχρονου πιλοτηρίου, των νέων δομών από συνθετικά ανθρακονήματα και τέλος το νέο σύστημα ελέγχου υποσυστημάτων βασισμένο σε μικροϋπολογιστές.

Αφού το πρόγραμμα ολοκλήρωσε με επιτυχία την Φάση-Ι, τώρα εισέρχεται στην Φάση-ΙΙ, αντικειμενικός σκοπός της οποίας είναι να παραδώσει ένα επιχειρησιακά ικανό αεροσκάφος για εισαγωγή σε υπηρεσία με την ινδική Αεροπορία και αργότερα και με το ινδικό Ναυτικό.

Συνολικά επτά πρωτότυπα αεροσκάφη αποτελούν μέρος του προγράμματος δοκιμών. Το Tejas είναι προγραμματισμένο να μπει σε υπηρεσία με την ινδική Αεροπορία μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010 σε διαμόρφωση αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.