ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Stealth» μαχητικό από το Ιράν ίδιο με το Υak-130…

«Stealth» μαχητικό από το Ιράν ίδιο με το Υak-130…

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αρχική παραγωγή ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους το οποίο δεν γίνεται να εντοπιστεί από τα ραντάρ….

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αρχική παραγωγή ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους το οποίο δεν γίνεται να εντοπιστεί από τα ραντάρ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο αρχηγός της ιρανικής Αεροπορίας στρατηγός Hassan Shah-Safi δήλωσε σε συνέντευξη ότι ξεκίνησε η παραγωγή του μαχητικού, αλλά και ενός νέου πύραυλου αέρος-αέρος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο νέος αυτός πύραυλος θα εξοπλίσει τα μαχητικά της ιρανικής Αεροπορίας και θα έχει εμβέλεια 100 χιλιόμετρα. Ο νέος αυτό πύραυλος δοκιμάστηκε πρόσφατα σε πεδίο βολής στο βόρειο Ιράν.

Ο πύραυλος αυτός είναι καθοδήγησης υπέρυθρης ακτινοβολίας, ενώ περισσότερες διευκρινίσεις δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα. Βέβαια αν έχουν έτσι τα πράγματα θα είναι ο πρώτος με καθοδήγηση υπέρυθρης ακτινοβολίας πύραυλος αέρος-αέρος παγκοσμίως με εμβέλεια 100 χλμ.

Ο στρατηγός δε τόνισε κατηγορηματικά ότι τα νέα όπλα που αναπτύσσει το Ιράν είναι αποκλειστικά για την άμυνά του.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πρόσφατα, μαχητικά της ιρανικής Αεροπορίας ανάγκασαν ένα ξένο αεροσκάφος να προσγειωθεί σε ιρανικό έδαφος.

Η ανάπτυξη πάντως του νέου αυτού αεροσκάφους, που φέρει την ανεπίσημη ονομασία «Shafaq» (Αυγή) εικάζεται ότι έγινε με ρωσική τεχνική βοήθεια και συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.