Valkyrie II: Το υπερηχητικό μαχητικό της Boeing που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις 2 ώρες! (βίντεο)

Valkyrie II: Το υπερηχητικό μαχητικό της Boeing που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις 2 ώρες! (βίντεο)

Το νέο υπερηχητικό μαχητικό-κατασκοπευτικό αεροσκάφος που σχεδιάζει η Boeing είναι άκρως απόρρητο εντούτοις κάποιες πληροφορίες σχετικά μ’ αυτό έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και είναι εντυπωσιακές.

Τα σχέδια του «Valkyrie II», όπως θα λέγεται το νέο αεροπλάνο που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία μέσα στις επόμενες μία με δύο δεκαετίες, παρουσιάστηκαν σε φόρουμ του American Institute of Aeronautics and Astronautics στο Ορλάντο της Φλόριντα τον περασμένο Ιανουάριο.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing θα μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου «σε μία με τρεις ώρες» εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης καθώς και επιθέσεις εναντίον στόχων.

«Πρόκειται για ένα από τα σχέδια και τεχνολογίες που μελετούμε για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος», δήλωσε ο τεχνικός Κέβιν Μπόουκατ της Boeing. «Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει στρατιωτικές εφαρμογές και θα μπορεί να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ή επιθέσεις».

Πρόσθεσε δε ότι το νέο αεροσκάφος θα είναι αρκετές φορές ταχύτερο από μία σφαίρα: «Θα πιάνει 2,5 φορές την ταχύτητα της σφαίρας», είπε.

«Βασικά θα αναπτύσσει ταχύτητα διπλάσια του Concorde, άρα θα μπορείς να πας σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη καλύπτοντας σε μια ώρα τον Ατλαντικό, δύο ώρες τον Ειρηνικό – δηλαδή σχεδόν παντού σε μία με τρεις ώρες».

Αν η Boeing προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου, τότε το αεροσκάφος της θα ανταγωνίζει το SR-72 της Lockheed Martin, το διάδοχο δηλαδή του θρυλικού SR-71 Blackbird, που είχε ανακοινώσει πριν από πέντε χρόνια.

Τόσο το Valkyrie II όσο και το SR-72 θα χρησιμοποιούν κινητήρα συνδυασμένου κύκλου, αυλοαεριωθητές (ramjet) και αυλοαεριωθητές υπερηχητικής καύσης (scramjet) ώστε να επιταχύουν πάνω από τα 3 Mach και να πιάνουν υπερηχητικές ταχύτητες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Boeing θα κατασκευάσει πρώτα ένα μικρότερο αεροσκάφος μεγέθους F-16 για δοκιμές προτού προχωρήσει σ’ ένα πλήρες μοντέλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.